Najčešca pitanja i odgovori

1. Koje su opcije online placanja dostupne?

Online uplate je trenutno moguće izvršiti isključivo uplatom na žiro račun banke nakon poručivanja proizvoda na sajtu. Nakon što poručiš proizvod, potrebno je da u naredna 24h izvršiš uplatu na naš žiro račun u  iznosu od 50% od ukupne cene porudžbine. Broj žiro računa kao i sve informacije o popunjavanju uplatnice možeš pogledati kada kreiraš porudžbinu putem sajta, odabereš način isporuke i odeš na opciju NASTAVI PLACANJE. Ukoliko kupac neblagovremeno reguliše uplatu, smatrace se da je odustao od porudžbine.

2. Da li je moguce platiti kreditnim i debitnim karticama Banca Intesa na rate?

Ukoliko porudžbinu želiš da platiš putem kartice na odloženo placanje, potrebno je da nas kontaktiraš na email: prodaja@woodlandnamestaj.rs. Podržavamo uplate na POS terminalu, kreditnim i debitnim karticama Visa, Mastercard, Maestro i Dina izdatih od strane Banca Intesa, koje imaju opciju placanja na rate. Odobravamo placanje na maksimalno 12 mesečnih rata uz obradu obračunske provizije za kartično placanje. Ukoliko odabereš opciju placanja na 6 rata, obračunska provizija iznosi 5% od ukupnog iznosa porudžbine, ukoliko odabereš opciju placanja na 12 rata, obračunska provizija iznosi 10% od ukupne porudžbine. Obračunska provizija se dodaje na celokupan iznos porudžbine prilikom placanja.

3. Da li je porudžbinu moguce platiti čekovima gradjana ili karticama drugih banaka, pored kartica Banca Intesa?

Trenutno ne podržavamo uplate čekovima gradjana. 

Porudžbinu možeš platiti na POS terminalu, kreditnim i debitnim karticama kao i poslovnim i internacionalnim karticama Visa, Maestro, Mastercard i Dina, drugih banaka. Ukoliko tvoja banka odobrava samostalni odabir broja rata, u tvojoj aplikaciji, nakon izvršene uplate na našem POS terminalu, odobravamo uplate navedenim karticama.

Ukoliko porudžbinu plaćaš kreditnim ili debitnim karticama drugih banaka, obračunska provizija iznosi 2% od ukupne cene porudžbine. Ukoliko porudžbinu plaćaš internacionalnim karticama drugih banaka, obračunska provizija iznosi 3% od ukupne cene porudžbine.

4. Da li cu dobiti potvrdu o realizovanoj uplati nakon transfera iznosa porudžbine putem žiro računa banke?

Nakon što uspešno kreiraš porudžbinu putem našeg sajta, odabereš način isporuke i nastaviš na placanja, prikazace ti se informacije o načinu za izvršenje uplate na naš žiro račun kao i broj žiro računa za uplatu. Klikom na dugme ZAVRŠI PORUDŽBINU, potvrdjuješ rezervaciju porudžbine i od nas dobijaš na email PREDRAČUN sa SPECIFIKACIJOM porudžbine sa svim podacima za uplatu. Nakon što uspešno realizuješ uplatu putem žiro računa banke, poslacemo ti još jedan email sa Potvrdom tvoje porudžbine.

5. Koja je razlika izmedju kreveta sa fiokom za odlaganje i kreveta sa fiokom za dodatni ležaj?

Fioku za odlaganje izradjujemo sa podnicom od lesonit ploče koja je puna i zatvorena sa svih strana za lakše odlaganje sitnih predmeta, posteljine, igračaka itd. Fioku za dodatni ležaj izradjujemo sa podnicom od letvica od punog drveta. Podnica od letvica od drveta kod fioke za dodatni ležaj je otvorena, sa letvicama koje služe kao podloga dušeku. Maksimalna debljina dužeka za fioku za dodatni ležaj je do 20cm, dok su dimenzije dušeka za fioku za dodatni ležaj 10cm manje u dužini od glavnog dušeka za krevet. Primer, ukoliko poručuješ krevet prema dušeku dimenzija 90x190, dimenzije dušeka za fioku ce biti 90x180. Kompletnu ponudu dušeka za fioku, možeš pogledati u kategoriji DUŠECI ZA FIOKU, u sklopu padajuceg menija za kategoriju DUŠECI.

6. Da li je u cenu kreveta uračunat i dušek?

U prikazane cene kreveta nisu uračunati dušeci. Dušeci za naše krevete se kupuju posebno i kompletnu ponudu svih naših dušeka možeš pogledati u kategoriji DUŠECI. Uz kupovinu bilo kog modela kreveta za dete, ostvaruješ popust od 20% na kupovinu dušeka, naddušeka i jastuka. Potrebno je da prilikom kreiranja porudžbine na checkout stranici ukucaš u delu KOD ZA POPUST: WD20.

7. Da li je moguce poručiti krevet prema nestandardnim dimenzijama dušeka koje nemate u ponudi na sajtu?

Ukoliko želiš da poručiš krevet prema dimenzijama koje nemamo u ponudi na sajtu, kontaktiraj nas na email: prodaja@woodlandnamestaj.rs

8. Da li su navlake dušeka perive i na koliko stepeni?

Skidajuce navlake naših dušeka sa skidajucim navlakama su perive u mašini na 30 do 40 stepeni.

9. Da li imate radnju gde bismo mogli da dodjemo kako bismo isprobali dušeke i pogledali krevete uživo?

Trenutno nemamo izložbeni prostor i funkcionišemo isključivo kao online prodaja. Garantujemo udobnost i kvalitet svih naših dušeka koji su prošli sve garancije kvaliteta i čije detaljne specifikacije možeš pročitati na stranici svakog dušeka, u okviru kojih smo izdvojili stepen tvrdoce svakog dušeka kako bi kupci dobili sve neophodne informacije. Sve slike i video zapisi kreveta koje vidiš na našem sajtu su slike i snimci naših kupaca zahvaljujuci kojima možeš detaljno pogledati kako naši kreveti izgledaju. Bezbednost korisnika naših proizvoda, primarno dece je nama prioritet i u tu svrhu sve krevete izradjujemo uz maksimalno poštovanje svih bezbednosnih standarda. Svi naši kreveti se izradjuju u gotovim delovima konstrukcije radi vece stabilnosti i bezbednosti i podnose težinu do 90kg.

10. Koja je razlika izmedju dušeka sa oprugama i dušeka sa žičanim jezgrom?

Kod žičanog ili bonnel jezgra žica je povezana i tvrdja je za razliku od džepičastog jezgra/dušeka sa oprugama kod kojih je svaka žica uvijena u retex i prilagodjava se telu i pokretima prilikom spavanja.

11. Koja je razlika izmedju dušeka sa oprugama i dušeka sa džepičastim jezgrom?

U pitanju je ista vrsta dušeka, samo drugačiji naziv. Dušeci sa oprugama su zapravo dušeci sa džepičastim jezgrom.

12. Šta je to HR pena?

HR pena je hladno livena pena sa izuzetnim odnosom čvrstine, prilagodljivosti i visoke elastičnosti. Svojstvima je dosta slična oprugama.

13. Koju vrstu dušeka predlažete za kupovinu dušeka za decu?

Za decu je najbitnije da imaju tvrdju podlogu za spavanje zbog pravilnog rasta i razvoja kičme i vratnog dela. Bilo koja vrsta dušeka srednjeg do visokog stepena tvrdoce može odgovarati detetu. U specifikaciji za svaki dušek naveli smo stepen tvrdoce datog dušeka, što savetujemo kupcima da pročitaju pre poručivanja, a naš prodajni tim je tu za sve dodatne informacije.

14. Kakva su svojstva Memo Cool pene?

Memo Cool pena je pena koja sakuplja manje toplote od dušeka sa običnom memorijskom penom. Memo Cool pena ima efekat hladjenja, smanjuje opterecenje mišica i pomaže relaksaciju.

15. Koja je razlika izmedju HR pene i Sky Cell pene?

HR pena je hladno livena pena sa izuzetnim odnosom čvrstine, prilagodljivosti i elastičnosti. Daje svojstva opruge i izuzetnog je kvaliteta. Sky Cell pene su poliuretanske pene sa otvorenim celijama koje omogucavaju neometano strujanje vazduha, čime obezbedjuju dušeku da diše.

16. Da li su vaši dušeci, naddušeci i jastuci testirani i da li imaju priznate sertifikate za kvalitet?

Svi naši dušeci, naddušeci i jastuci su domace proizvodnje sa sertikatima izdatim od strane Šumarskog fakulteta u Beogradu koji je kontrolisao kvalitet svakog našeg dušeka čime je utvrdjeno da svi materijali korišceni u izradi naših dušeka nisu štetni po zdravlje ljudi.

Sve tkanine su proizvedene u specijalizovanim fabrikama u Belgiji i Italiji i poseduju prestižni evropski sertifikat Oeko-Tex® 100 - potvrdu o redovnoj proveri neškodljivosti materijala.

Svi naši sundjeri su testirani u laboratorijama koje kontrolišu nivo štetnosti po ljudsko zdravlje.

Sertifikatom TUV Rheinland je potvrdjeno da sadržaj organskih materija u našim dušecima nije štetan po ljudsko zdravlje.

swereaIVF je ispitivala koliki je gubitak tvrdoce kod svih naših sundjera usled korišcenja. Sve analize su pokazale da naši sundjeri zadržavaju karakteristike sa kojima su proizvedeni i usled korišcenja.

17. Od koje vrste drveta se izradjuju vaši kreveti i koju težinu podnose?

Svi naši kreveti su izradjeni od punog drveta lipe, sa podnicama/letvicama i merdevinama od punog drveta i podnose težinu do 90kg. Sve fioke i stepenice kod naših kreveta izradjujemo od univera, dno fioke za odlaganje je od lesonita, dno fioke za dodatni ležaj su letvice od punog drveta. Sve ručke na fiokama kreveta izradjujemo od kanapa.

18. U opciji boja kreveta piše NATUR krevet, da li se to odnosi na krevet u boji drveta?

Tako je. NATUR krevet je krevet u prirodnoj boji drveta koga premazujemo dodatnim zaštitnim lakom radi očuvanja trajnosti i otpornosti drveta.

19. Na slikama i snimcima vidimo da izradjujete krevete i u drugim bojama osim bele koju jedinu imate u ponudi na sajtu. Da li je moguce poručiti krevet u drugoj boji, osim bele?

Sve boje kreveta koje vidite na našim fotografijama i snimcima smo radili za kupce prema dodatnim posebnim porudžbinama. Opciju na sajtu za krevet u drugoj boji osim bele nemamo kako nemamo toliko opcija za boje da dodamo na samom sajtu. Zato pozivamo sve kupce koji žele krevet u boji ili bojama po želji, da nas kontaktiraju na email: prodaja@woodlandnamestaj.rs, kako bismo im poslali sve dostupne boje koje imamo u ponudi.

20. Koju vrstu farbe koristite za farbanje kreveta i sobzirom da izradjujete krevete za decu da li je farba koju koristite štetna ili bezbedna?

Upravo zato što krevete izradjujemo za naše najmladje, sve naše krevete za decu farbamo isključivo ekološkim farbama na vodenoj bazi koje nisu štetne po  zdravlje. Farbe na vodenoj bazi imaju manju pokrivenost od nitro farbi koje su toksične i imaju toksična isparenja, te u skladu sa tim postoji mogucnost da primetite sitne nepravilnosti po krevetu usled korišcenja ekoloških farbi na vodenoj bazi.

21. Da li mogu da očekujem da ce krevet od punog drveta izgledati baš kao nameštaj od medijapana, ujednačene farbe i teksture i gladak na dodir, bez nepravilnosti?

Kreveti i nameštaj od punog drveta po svojstvima i samoj teksturi ne mogu biti slični medijapanu. Kako je drvo prirodan materijal koji nema glatku teksturu, na nameštaju i krevetima od punog drveta možete primetiti i sitne nepravilnosti i čvorove i godove i slabu pokrivenost farbe na pojedinim delovima. Ništa od navedenog ne podleže reklamaciji kako je deo same strukture drveta.

22. Da li smem da pozicioniram krevet uz radijator ili grejno telo i da li podno grejanje može uticati na trajnost drveta?

Ne preporučujemo pozicioniranje kreveta od punog drveta uz grejna tela kako u tom slučaju može doci do pucanja drveta koje kao prirodan materijal reaguje na toplotu. Podno grejanje ne utiče na trajnost drveta i krevet možete postaviti u prostoriju sa podnim grejanjem.

23. Da li mogu da uklonim ogradice na krevetu kada mi dete poraste?

Sve ogradice na našim krevetima su fiksne zbog dodatne stabilnosti i bezbednosti same konstrukcije, ali ih možete ukloniti mehanički, uz pomoc lokalnog stolara kada vam više ne budu služile na svoju odgovornost. Za samostalno uklanjanje delova naših kreveta od strane lica koja nisu deo tima Woodland Nameštaj, ne snosimo nikakvu odgovornost i u slučaju oštecenja kreveta, takva oštecenja ne podlažu reklamaciji.

24. Da li mogu da poručim single prizeman krevet u ravni poda, a naknadno da dodam fioku ili ga nadogradim da bude krevet na sprat?

Sve krevete izradjujemo u gotovim fiksnim delovima konstrukcije radi dodatne stabilnosti i bezbednosti. Kao takve ih nije moguce nadograditi. Od single kreveta nije moguce napraviti krevet na sprat dok krevet na sprat nije moguce razdvojiti na dva single kreveta. Takodje nije moguce naknadno poručiti fioku za krevet u ravni poda kako je za krevet sa fiokom potrebno da krevet podignemo na nogice. U toj situaciji možete poručiti krevet podignut na nogice bez fioke, pa naknadno dodatno poručiti fioku.

25. Da li imate tim koji izlazi na teren po potrebi?

Za porudžbine naših standardnih single kreveta, ne šaljemo tim na teren, za poručivanje kreveta na sprat koje imamo u ponudi, na teren možemo poslati tim radnika isključivo ukoliko je u pitanju prostor nesrazmernih dimenzija, sa stubovima ili dodatnim elementima zbog kojih kupci mogu imati poteškoca da izmere prostor. Takodje možemo poslati ekipu za izlazak na teren u slučaju potvrdjenog projekta izrade čitavih soba i kompletnog nameštaja za cele dečije sobe. Svaki izlazak na teren se dodatno naplacuje.

26. Da li izradjujete komplet dečije sobe i nameštaj za dečije sobe, poput ormara, radnih stolova, polica, prostora za odlaganje itd.?

Izradjujemo kompletan nameštaj za dečije sobe po projektu. Potrebno je da nam kupac dostavi projekat dečije sobe sa svim merama/kotama, fotografijama modela nameštaja i sa izborom materijala, kako bi naš tim iz proizvodnje napravio ponudu. Za sve informacije o izradi komplet nameštaja za dečije sobe, možeš nas kontaktirati na email: prodaja@woodlandnamestaj.rs

27. Da li mogu da izmenim svoju porudžbinu nakon izvršene uplate i poslate potvrde o porudžbini?

Ukoliko želiš da izmeniš svoju porudžbinu, možeš nas kontaktirati na email: prodaja@woodlandnamestaj.rs. U zavisnosti od statusa izrade tvoje porudžbine kolege iz prodaje ce ti odgovoriti da li smo u mogucnosti da prihvatimo izmenu.

28. Da li je moguce odustati od uplacene porudžbine?

Kako sve krevete i kompletan nameštaj i dušeke izradjujemo isključivo PO PORUDŽBINI i prema specifikaciji datoj od strane kupca, nismo u mogucnosti da nakon datih naloga i obezbedjenih materijala za izradu omogucimo povrat novca i potvrdimo poništavanje porudžbine. Roba po posebnoj porudžbini ne može da se menja. Robu po posebnoj porudžbini nije moguce vratiti. 

29. Poručili bismo krevet na sprat ali nas je strah da nam dete na gornjem krevetu ne padne ili ne propadne kroz daske.

Svi naši kreveti se izradjuju prema poslednjim standardima u izradi dečijih kreveta i uz maksimalno poštovanje svih bezbednosnih aspekata zbog čega su svi naši kreveti za decu stabilni i bezbedni za spavanje i dece tako i osoba težine do 90kg. Ogradice na svim našim krevetima su visine 46cm koja je viša od opšte prihvacenih standarda u izradi ogradica kod dečijih kreveta. Ukoliko želiš dodatnu zaštitu na gornjem krevetu, na sve krevete na sprat možeš dodati zaštitnu mrežu koja se ubušava u plafon i pruža stopostotnu zaštitu za tvoju decu prilikom spavanja.

30. Da li je moguce demontirati vaše krevete i ponovo ih montirati u slučaju selidbe?

Sve naše krevete možeš demontirati i ponovo montirati, ali je naš savet da to uradiš samo jednom kako se ne bi ugrozila stabilnost same konstrukcije. Za samostalno izvedenu demontažu i montažu, koje nisu sprovedene od strane našeg tima za montažu, ne snosimo nikakvu odgovornost i ne prihvatamo reklamacije.

31. Koje su garancije na vaše krevete?

Svi naši kreveti podležu garanciji do 2 godine. Nakon isporuke kreveta, dobices Garantni list sa brojem fakture i specifikacijom kreveta koji nam možeš poslati u slučaju reklamacija koje nastanu u roku od dve godine. 

32. Šta sve podleže reklamaciji na vaše krevete?

U slučaju reklamacija na naše krevete, kontaktiraj nas na email: reklamacije@woodlandnamestaj.rs. Pre poručivanja kreveta savetujemo da se dodatno informišeš o mogucnostima reklamacija u odeljku Reklamacije i Opšti uslovi prodaje. 

33. Da li nudite usluge montaže za porudžbine kreveta van Beograda?

Nemamo mogucnost montaže kreveta za porudžbine dalje od 110km od Beograda. Svi naši kreveti su u vec gotovim delovima konstrukcije i izuzetno jednostavni za montažu.

34. Da li rokovi izrade vaših kreveta mogu biti kraci?

Kako sve dečije krevete i ostatak nameštaja izradjujemo ručno i po porudžbini, nismo u mogucnosti da smanjimo rokove izrade. Krevete nemamo na stanju i nemamo mašinsku serijsku proizvodnji, usled čega su i rokovi za izradu kreveta duži.

Takodje, na rokove izrade kreveta utiču sve vanredne okolnosti koje su van naše kontrole, te u slučaju nepogoda, odmora, bolesti, otkazivanja mašina, kvarova na kombijima i mašinama, kašnjenja materijala, rokovi za izradu kreveta ce biti produzeni.

35. Da li dostavu i montažu ugovaram sa vama i da li vi imate tim za dostavu?

Dostavu i montažu ugovarate sa nama, a mi dalje ugovaramo termine dostave sa našim spoljnim saradnicima. Nemamo tim za dostavu, saradjujemo sa spoljnim saradnicima koji nam daju termine za dostavu nakon finalizacije kreveta i na koje se može čekati duže. Kako ističemo kupcima, svi termini dostave isključivo zavise od slobodnih termina naših saradnika u datom trenutku i mi na njih ne možemo uticati.

36. Na pojedinim slikama istog modela kreveta primecujemo prisustvo ili odsustvo pojedinih elemenata. Kako da znamo kakav krevet cemo mi dobiti?

Sve fotografije i snimke naših kreveta koje vidite na sajtu su fotografije i snimci naših kupaca od kojih pojedini modeli kreveta mogu biti izradjeni uz posebne zahteve. Pojedine porudžbine mogu zahtevati uklanjanje ili dodavanje pojedinih elemenata koji nisu deo naše standardne ponude u sklopu datog modela. Uvek savetujemo kupcima da pročitaju kompletnu specifikaciju za svaki model kreveta kao i opis kako bi se informisali pre poručivanja, a naš prodajni tim je tu za sva dodatna pitanja.

 37. Da li mi možemo odabarti poziciju ulaza u krevet kao i poziciju stepenica ili merdevina?

Kupci biraju poziciju ulaza u krevet kao i poziciju stepenica i merdevina.